Chilivilág

Célunk bemutatni és népszerűsíteni a különböző chilifajtákat, mint dísz- és fűszernövényt, illetve a belőlük készített termékeinket, melyek egytől-egyik saját recept alapján, házilag készülnek. A feldolgozott termékekhez felhasznált chili alapanyag 100%-a saját termesztésből származik.

Több éve foglalkozunk chilivel, kezdetben csak néhány fajtát termesztettünk egy kis üvegházban, néhány paradicsom, uborka és a kihagyhatatlan fehérhúsú magyar paprika mellett. 2011. novemberében sikerült találni egy megbízható forrást, ahonnan nagy választékban tudjuk beszerezni a chili vetőmagot.

Kilencven százalékos csírázási arány, egészséges palánták, erőteljes növekedésű növények, változatos gyümölcsök. Bár sok odafigyelést és törődést igényel, de nagyon hálás növény, jó szívvel ajánljuk a hobby-kertészeknek és mindenkinek, aki szereti a növényeket.

Szószaink készítése során az extra erőt céloztuk meg, de emellett számunkra nagyon fontos az íz, amely az erőt harmonikusan kiegészíti, ezért minden szószunk ízvilága különbözik egymástól. A termékeink egyedi zamata, állaga az I. osztályú alapanyagokon kívül a több hetes érlelésnek köszönhető, amely egyedivé teszi a Chilivilág szószokat. Termékeink között helyet kaptak az alkohollal ízesített szószok: a Dia de Los Muertos-t silver tequilával, a Monster Blood-ot blue curassoval, a Sikolyt pedig vodkával bolondítottuk meg.

A növénygyűjteményünket folyamatosan bővítjük - lehetőleg minél különlegesebb fajtákkal -, és saját tapasztalatainkat tesszük közzé a különböző chilik fajtatulajdonságára, termeszthetőségére, kórokozóikra és kártevőikre vonatkozóan.

Tovább