Csöglei Sonka – a Libamanufaktúra

A Csöglei Sonka egy harmadik generációs vállalkozás.

Az Illés család asztalán minden ünnep alkalmával előkerültek a nagypapa receptjei alapján készült húsételek, melyek fűszerezésükben, elkészítésükben elütöttek a szokásos magyar fogásoktól. Nem véletlen, hiszen a nagyapa a 20-as években a Pick és a Herz gyáraknak dolgozott, majd Franciaországba utazott, hogy új módszereket ismerjen meg. Munkája során elleste, hogy miből készül igazán különleges hentesáru és hogyan lehet a legjobban feldolgozni a húst, innen jöttek az extra receptek. A család 1979 óta készít sonkákat, de már a második világháború előtt is hentesboltjuk volt.

A Csöglei Sonka, prémium minőségű, és egyedi ízesítésű sonkákat jelent. Főként saját bőrébe varrva érlelt sonkák, és hústermékek készítésével foglalkozó Őstermelői vállalkozás.

Hízott és pecsenye libamell, libacomb sonkákat, kacsamell, és kacsacomb sonkákat, májasokat, és göngyölt sertés császár-karaj sonkát, combsonkát készít.

Tovább